Mohd Ming – Digital Wedding & Portrait Photographer

28/01/2010

Portraiture – Ah Pek & Ah Moi

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 8:14 am

Assalamualaikum & Selamat pagi…

Entry kali ni berkisarkan outing aku pada weekend lepas bersama Ah Pek (bukan nama sebenar) bersama Lokhman (nama sebenar) dengan ditemani pasangan masing-masing kecuali Lokhman yang hanya membawa diri sendiri. Target kami pada hari tersebut adalah untuk mendapatkan gambar-gambar portraiture yang terbaik, dalam erti kata lain untuk mengasah minda serta mempraktikkan segala ilmu yang ada.

Outing kali ni sangat mencabar kerana pantang nk ambik gamba, ada je pak guard yang halau. And then, berperang dengan nyamuk dan binatang-binatang halus, dan kemudian berbaring di atas jalan raya yang ada kenderaan lalu-lalang. Gila tragik, tapi penuh dengan komedi.  Apa-apapun, mari kita layan susunan gambar hasil dari bidikan aku..

IMG_1950

IMG_1881

IMG_1892

IMG_1903

IMG_1928

IMG_1931

IMG_1958

IMG_1974

IMG_1993

IMG_2081

IMG_2134

Kepada kawan-kawan photographer yang nak join, atau nk organize outing ke mana-mana, jangan lupa ajak aku k. Maybe dari situ aku boleh develop lagi idea-idea yang best, n hasilkan gambar-gambar yang best. Papepun,jumpa lagi next entry k.. bye!

23/01/2010

Aktiviti Ahad Lepas

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 12:29 pm

terlupa la pulak nak upload gambar-gambar aktiviti ahad lepas, aktiviti santai dan picnic kecil-kecilan bersama gulahati dan kawan-kawan beliau. sibuk punya pasal, sampaikan terlupa. hehe. disebabkan tiada aktiviti lain yang nak dibuat, di samping dah set date ngan diorang, maka aktiviti ini pun berjalanlah seperti yang dirancangkan. tapi kejap sangat, gamba pun dapat sikik jek. alahaii lah.

IMG_1580

IMG_1590

IMG_1619

IMG_1627

IMG_1643

IMG_1655

IMG_1669

IMG_1691

IMG_1732

esok insyaAllah ada lagi aktiviti yang telah dirancang bersama apek ditemani gulahati masing-masing. untuk hasil seterusnya, stay tuned k!

21/01/2010

Jazdee & Sumayyah – the Reception

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 10:14 pm

Assalamualaikum.. 1st thing 1st, mintak maaf sume sbb entry untuk minggu ni agak lambat keluar. maklumlah, kat tempat keje aku kena siapkan projek fiber optic untuk radar site johor ngan tawau. soon aku akan ke sana untuk install barang2 tu, bila cukup waktunya nanti.

Selepas sesi kritik & komen oleh 2 sifu aku, Udey & Moqh, aku decide untuk reselect & reedit sume gamba aku, berikutan prestasi yg paling hambar di kalangan anak2 murid mereka, lokman & shah . jadi, meh kite layan la dulu gamba2 ni before aku cite lagi lepas korang tengok gamba-gamba aku ni..

IMG_0731

IMG_0638

IMG_0718

IMG_0750

IMG_1440

IMG_1382

IMG_0827

IMG_0864

IMG_1226

IMG_0905

IMG_1476

IMG_1459

IMG_1482



ok lah, bercakap pasal amik gamba ni, aku berani cakap yg aku ni masih dalam kategori “budak hingusan” lagi. masih banyak benda yg aku perlu explore. banyakkan bersabar, banyakkan cari reference, dan banyakkan buat pre-visualization. harap-harap karya aku makin menjadi sesuatu. bukan untuk dikagumi, tapi cukuplah dulu setakat orang tengok & rasa best. later on harap-harap bakat aku dapat dikilatkan lagi dengan tunjuk ajar kawan-kawan, n semua yg rasa nk share ilmu.

kepada Jazdee & Sumayyah, aku ucapkan selamat berbahagia, semoga korang kekal. semoga Sumayyah cepat dapat tukar, boleh la duk sama ngan Jazdee, takyah duk berjauhan dah. dulu pun dah berjauhan,takkan dah kahwin pun nak balun long distance lagi ye dak? hehe

ok lah, sekian saja entry kali ni. insyaAllah next week aku akan update lagi dengan cerita lain. bye sume!

11/01/2010

Hadi & Alia – Portraiture

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 8:28 am

Alhamdulillah, dengan izin Allah sempat lagi sekali aku buat aktiviti ambik gamba hujung minggu lepas. kali ni sepasang couple yg jugak kawan lama aku masa kt Uniten dulu, Hadi & Alia. Hadi ni keje kt company yg major business dia adalah radar jugak, yg bermaksud company dia adalah rival besar company aku. hehe. tp xpe, even company rival tp kitorang buleh kawan gak.
Shooting bermula pada awal pagi, alhamdulillah cuaca sangat baik, langit berwarna sangat biru sampai aku rasa kalu aku buh gamba ori pun, mesti aku buat editing kaw2 punye. huhu. tp xpela, yg penting aku dapat improve skill & style aku sendiri. sebab skarang ni kan ramai org yg mampu memiliki kamera mahal-mahal. So, apa yg penting untuk membezakan kita dengan orang lain adalah skill, style dan kelainan lah. Jangan cakap banyak, meh kita layan hasil aku yg tak seberapa ni..

IMG_9438

IMG_9459

IMG_9470

IMG_9512

IMG_9531

IMG_9554

IMG_9617

IMG_9587

IMG_9633

IMG_9660

IMG_9711

IMG_9728

IMG_9740

IMG_9814

IMG_9796

IMG_9826

IMG_9842

IMG_9855

Kepada Alia & Hadi, cepat2 la korang kawin.. tak baik lambat2. hehe. sorila sebab duk dera korang buat macam2. tp aku pun dera diri sendiri jugak sbb panjat sana panjat sini. huhu
kepada kawan-kawan yang kenal Hadi & Alia, kalu korang nk aku shoot korang lak, korang cari la aku kat facebook. takpun emel je. takpun kalu malu2 sgt, sms je.
Kepada semua, aku perlukan komen dan tunjuk ajar daripada korang untuk aku majukan lagi hasil karya aku pada masa-masa akan datang. Pape pun, selamat menjamu mata. bye korang!

Older Posts »

Blog at WordPress.com.