Mohd Ming – Digital Wedding & Portrait Photographer

28/12/2009

Tasya & Shazree

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 1:27 am

Assalamualaikum.. syukur Alhamdulillah majlis pernikahan dan reception Tasya & Shazree selamat jugak berakhir. Sweet gile dorang ni aku tgk. dahla muka nampak mcm lg muda daripada aku, tapi x sangka korang lagi tua. jgn marah ek. hehe.
ok, Shazree & Tasya ni aku kenal masa ikut Udey shoot pre-wedding dorang dulu. even dah beberapa bulan kenal, smlm baru aku tau Shazree ni sekapal ngan aku, tp dia declare dia Kelantan murtad. hehehe. ape la ko bro. ok, jgn cakap banyak, meh kita layan gamba2 kawin dorang ni..

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

Tasya & Shazree

rupanya smalam time duk sibuk amik group photo, ada kejutan untuk adik Tasya, Khairi. aku masa tu punya lah down sbb time duk best layan budak2 kecik, tiba2 org hotel tutup lampu. nk mencarut pun ada gak,tp nasib baik la dorang cpt on lampu balik. rupanya ada surprise utk Khairi ni, yakni smlm adalah birthday dia yg ke-23. Congratz la bro. hehe

Tasya & Shazree

ok lah, panjang dah entry ni. satgi korang bosan lak. kepada Tasya & Shazree, selamat berangkat ke Italy besok. best la korang ek 2 minggu honeymoon kt sana. kata dorang nk buat baby Italy ek. hehe. Good luck utk korang, n jgn lupa souvenir utk aku. hehe sempat lagi tu. ok lah, bye. take care sume!

Tasya & Shazree

Advertisements

24/12/2009

Nonie & Zahir – Reception

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 8:42 pm

assalamualaikum, salam sejahtera, salam selamat sume..

ok, kali ni entry pasal reception Nonie & Zahir lak.. ha, berbalik kepada sambungan entry lepas (cheh,mcm la ada sambungan sangat kan), balik2 je dari Melaka pada pg sabtu tu, sabtu malam tu aku & Udey shoot utk majlis belah Nonie ni kt Restoran Kunang-kunang kt Gombak. keesokan harinya, yakni Ahad siang, Udey,Moqh,Lokhman dan aku g shoot pulak majlis belah Zahir ni kt Seksyen 8, Shah Alam.

Both of them ni minat scuba diving. Zahir cakap dorang jumpa dulu pun time dive la. kalu x silap aku kt tioman ke kat mana tah. family kedua-dua couple ni mmg sporting jugak la,mmg best. Ada satu adegan yg aku xleh lupa tu, Nonie siap leh gelakkan aku kaw2 punye sbb masa aku nk candid, boleh pulak strap kaler2 aku tu tercover lens camera aku. malu xhingat la masa tu. hehe

untuk santapan mata korang, aku up la skit gamba aku yg xseberapa ni. angle masih lemah,editing pun masih merapu. walau macamanapun, aku cuba untuk buat yg terbaik untuk shoot yg akan datang..

Nonie & Zahir Reception

Nonie & Zahir Reception

Nonie & Zahir Reception

Nonie & Zahir Reception

Nonie & Zahir Reception

Reception Zahir & Nonie

Reception Zahir & Nonie

Reception Zahir & Nonie

Reception Zahir & Nonie

Reception Zahir & Nonie

Reception Zahir & Nonie

Untuk Nonie & Zahir (chot), diucapkan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. semoga dapat baby yg pandai dive gak mcm korang. hehehe

Untuk Udey & Moqh, terima kasih atas segala tunjuk ajar dan nasihat yang sangat2 berguna. dan terima kasih kerana sudi menerima aku sebagai sebahagian daripada ahli pasukan MU Photography, seterusnya membuka peluang yang sangat luas kepada aku dalam bidang yang sangat mencabar ni. Apa-apa pun, kita gi makan dulu. makan time. hehe. bye byes

23/12/2009

Linda & Kimi – Solemnization

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 11:11 pm

Assalamualaikum..
bersua lagi kita di blog budak hingusan yang baru nk kenal dunia yg maha luas..

alhamdulillah,perjalanan aku bersama Moqh, Udey & Lokhman ke Melaka selamat pergi dan balik tanpa apa-apa malapetaka. weekend lepas kitorang shoot 3 majlis setiap sorang, so boleh kata agak lemau gak la. selesai akad nikah linda ni, aku & udey terus berangkat balik ke kl utk shoot next majlis pada malam keesokannya. korang layan lah gambar aku yg tak seberapa ni..

Linda & Kimi - Solemnization

Linda & Kimi - Solemnization

Linda & Kimi - Solemnization

Linda & Kimi - Solemnization

Linda & Kimi - Solemnization

kepada Linda & Kimi, aku ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru. dan juga selamat berbulan madu. kasi dapat baby comel2 mcm korang ye.. hehe. bye dulu utk kali ni

17/12/2009

Bakal Penat

Filed under: Uncategorized — mohdming @ 11:42 pm

Jezzini
Jezzini.. bakal meninggalkan company aku utk pulang ke negara asal beliau di Lubnan. foto beliau sempat aku amik masa majlis farewell dia 2 hari lepas..

Assalamualaikum.. jumpa lagi kita. esok bakal bermula lah episod kepenatan aku untuk weekend ni.. 1 job akad nikah kt Melaka, n then akad nikah n reception kt Shah Alam. harap2 semuanya bakal berjalan lancar dan ok lah.. bukan ape, aku masih terlalu baru dlm dunia ni. hidung masih berhingus, umur pun baru jagung putik lg..

dan aku harap apa yg aku buat ni dapat bagi pulangan yg berbaloi pada masa depan aku, memandangkan banyak jugak benda yg aku terpaksa sacrifice..byk impian dan cita-cita yg aku kejar sebenarnya.layan jelah.awal2 ni mmg la susah,tp harap2 nanti sumenye ok lah..

oh ya, lupa aku nk ucapkan Selamat Tahun Baru Maal Hijrah kepada semua umat Islam di seluruh dunia. semoga tahun baru ni membawa seribu makna baru kepada kita semua.. dan tak lupa jugak kepada pasukan rimau Malaya yg berjaya menamatkan kemarau 20 tahun emas Sukan SEA, tahniah aku ucapkan. mata mengantuk,tp aku nk teruskan lg kerja-kerja expplore editing. selamat malam..

Older Posts »

Blog at WordPress.com.